Newsroom
DE | EN
13-Aug-2019 13:25
Press release
<- Back to: Press releases

Exertis nieuwe distributeur LANCOM in Benelux

Internationale verkoopkanalen groeien door


Persbericht 2019-589

 

Download PDF

 

Aken/Dordrecht, 13 augustus 2019 – De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn internationale verkoopkanalen verder uit. Met de wereldwijd actieve Value Added Distributor Exertis heeft LANCOM een sterke partner verworven voor een uitgebreidere aanwezigheid in België, Nederland en Luxemburg. Exertis biedt resellers en eindklanten het complete productportfolio van LANCOM voor state-of-the-art “Made in Germany” routing, switching, WLAN, security en digital signage. Beheerders kunnen alle oplossingen conventioneel beheren of automatisch beschikbaar maken via de LANCOM Management Cloud.

 

België, Nederland en Luxemburg zijn voor LANCOM strategische kernmarkten binnen Europa. Om zijn oplossingen voor end-to-end netwerken, security en digital signage voor nog meer klanten in de Benelux beschikbaar te maken, vertrouwt LANCOM op een sterk netwerk van lokale partners om de groeistrategie te ondersteunen.

 

Als Value Added Distributor biedt Exertis resellers van LANCOM de best mogelijke ondersteuning door middel van eerstelijnssupport en een breed scala aan trainingsmogelijkheden. De distributeur beschikt over bijna veertig jaar ervaring en een uitgebreid ecosysteem aan resellers. Zijn actieve kanalen voor netwerken, security en AV bieden optimale markttoegang voor het gehele LANCOM-productportfolio (WAN, LAN, WLAN, security en digital signage). Resellers en eindklanten profiteren van een aantrekkelijk totaalpakket dat voldoet aan alle eisen van een flexibele en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur.

 

Holistische IT security

 

In moderne bedrijven maken netwerken en hun betrouwbare beveiliging deel uit van een allesomvattend IT security-concept. Naast het krachtige LANCOM-netwerk en het firewall/UTM-portfolio (Unified Threat Management), verkoopt Exertis ook de producten van Rohde & Schwarz Cybersecurity, het zusterbedrijf van LANCOM. De oplossingen voor de effectieve bescherming van eindpunten, webapplicaties en deep packet inspection bieden partners en eindklanten van LANCOM de ideale aanvulling op hun geïntegreerde IT-beveiligingsstrategie.

 

“We hebben lang gezocht naar een fabrikant die het juiste antwoord heeft op zowel netwerkvragen als de huidige security-uitdagingen”, legt Jean-Paul Weterings uit, Regionaal Directeur Benelux bij Exertis. “LANCOM is de perfecte match voor deze vraagstukken.”

 

“Door de samenwerking met Exertis laten we onze betrokkenheid richting onze klanten en partners in de Benelux zien”, zegt Michael Grundl, Vice President Sales International bij LANCOM Systems. “Wij bieden de markt een uniek aanbod: gegarandeerd achterdeurvrije end-to-end oplossingen voor WAN, LAN, WLAN, security en digital signage in combinatie met een krachtig cloud-platform - alles uit één hand voor maximale veiligheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.”

 

 

Over Exertis:

 

Exertis is de toonaangevende technologiedistributeur voor producten van gevestigde en opkomende technologiemerken aan consumenten, bedrijven en concerns. Het is een volledige dochteronderneming van DCC PLC, een FTSE 100-onderneming. Na 38 jaar winstgevendheid blijft Exertis het beter doen dan de markt, met een omzet van 3,631 miljard pond in het boekjaar 2019.

Exertis (UK) Ltd vertegenwoordigt alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan 700 merken, met producten die zich uitstrekken over mobiele telefoons, computers en accessoires, consumentenelektronica, entertainment, print, netwerken, servers en opslag, unified communications, beveiliging en AV-oplossingen. Exertis' toonaangevende aanpak, in samenwerking met een state-of-the-art distributiecentrum, levering op de volgende dag en een groot aantal managed services, inclusief eindgebruiker-fulfilment, garandeert te allen tijde het hoogste niveau van klantenservice en -tevredenheid.

 

Over LANCOM Systems:

 

LANCOM Systems GmbH is een leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het portfolio bevat hardware (WAN, LAN, WLAN, Firewalls), virtuele netwerkcomponenten en cloud-gebaseerd software-defined networking (SDN). De ontwikkeling en productie van software en hardware vinden voornamelijk plaats in Duitsland, evenals de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt veel aandacht aan betrouwbaarheid en veiligheid. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van ‘achterdeuren’ en is lid van “IT Security Made in Germany”, een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken.

LANCOM werd opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn onder meer mkb, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.