Newsroom
DE | EN
11-Dec-2019 11:51
Press release
<- Back to: Press releases

Nick Pelckmans versterkt het verkoopteam voor de Benelux en Franstalige regio's

LANCOM Systems blijft internationaal uitbreiden


Persbericht 2019-605

 

Download PDF

 

Aken, 11 december 2019 – De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn internationale verkoopteam verder uit. Met Nick Pelckmans heeft LANCOM een ervaren netwerk-expert als Presales Engineer aangenomen.

 

In zijn functie is Nick Pelckmans verantwoordelijk voor de technische verkoopondersteuning van LANCOM-netwerkoplossingen voor WAN, LAN, WLAN en security in de Benelux. Dankzij zijn talenkennis is de 47-jarige ook het technische aanspreekpunt voor klanten en partners in de Franstalige markten. Naast Frankrijk zijn dit vooral West-Zwitserland en Noord-Afrika. Hij maakt deel uit van het team van Michael Grundl, Vice President Sales International.

 

Nick Pelckmans heeft meer dan 20 jaar ervaring in de netwerkbranche. Voor internationale bedrijven zoals Motorola en Huawei was hij verantwoordelijk voor het technisch advies bij het ontwerpen van netwerken. Andere professionele functies brachten hem naar het distributiekanaal, waar hij bijvoorbeeld bij Westcon Security verantwoordelijk was voor de technische verkoop aan verschillende netwerkproviders. Onlangs was Nick Pelckmans nog Presales Manager bij Ekinops, een Franse fabrikant van telecommunicatie-oplossingen.

 

"De aanstelling van Nick Pelckmans bevestigt onze betrokkenheid met de Benelux-landen en onze Franstalige klanten en partners", zegt Michael Grundl, Vice President Sales International bij LANCOM Systems. "De uitbreiding van onze lokale teams en het directe contact met het kanaal en klanten vormen de basis van onze internationale strategie."

 

In zijn vrije tijd rijdt Nick Pelckmans graag op zijn racefiets. Hij houdt er ook van om te ontspannen met een goede film of een goed boek.

 

 

Over LANCOM Systems:

 

LANCOM Systems GmbH is een leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het portfolio bevat hardware (WAN, LAN, WLAN, Firewalls), virtuele netwerkcomponenten en cloud-gebaseerd software-defined networking (SDN).

 

De ontwikkeling en productie van software en hardware vinden voornamelijk plaats in Duitsland, evenals de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt veel aandacht aan betrouwbaarheid en veiligheid. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van ‘achterdeuren’ en is lid van “IT Security Made in Germany”, een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken.

 

LANCOM werd opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn onder meer mkb, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

 

 

Perscontact:

Caroline Rixen

LANCOM Systems GmbH

Telefon: +49 2405 49936-309

Mobil: +49 174 3469170

presse@lancom.eu

www.lancom-systems.com