Newsroom
DE | EN
08-May-2019 09:32
Press release
<- Back to: Press releases

Whyless eerste MSP-partner van LANCOM in Nederland

Internationale channel-uitbreiding zet zich voort


Persbericht 2019-580

 

Download PDF

 

Internationale channel-uitbreiding zet zich voort

 

Whyless eerste MSP-partner van LANCOM in Nederland

 

 

Aken, 8 mei 2019 – De Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems breidt zijn Europese partnernetwerk verder uit. In de Nederlandse Managed Services Provider (MSP) Whyless heeft LANCOM een partner gevonden die met zijn innovatieve ‘WiFi-as-a-Service’-concept staat voor maximale klantgerichtheid en een toekomstgericht bedrijfsmodel. Whyless vertrouwt voor zijn WLAN-diensten uitsluitend op LANCOM-netwerkcomponenten. ‘Software-defined Networking’ (SDN) maakt geautomatiseerde configuratie, beheer en monitoring van alle draadloze netwerken mogelijk.

 

De eisen aan WLAN-netwerken nemen voortdurend toe. Factoren zoals het hoge aantal gebruikers of de overdracht van spraak- en video-data vragen om krachtige en zeer betrouwbare oplossingen. LANCOM en Whyless hebben het doel om hun klanten op maat gemaakte WLAN-oplossingen te leveren die precies aan hun behoeftes voldoen. Ze combineren de modernste “Made in Germany” technologie met een uitgebreide service door experts.

 

 

Innovatief servicemodel

 

Whyless biedt zijn klanten een uitgebreide service en 24/7 support in de vorm van een innovatief servicemodel. Het bevat naast klant-specifiek netwerkontwerp, de installatie en configuratie van alle netwerkcomponenten ook monitoring en onderhoud van de volledige WLAN-infrastructuur. De maandelijkse prijs voor de huur van hardware en diensten wordt berekend per vierkante meter oppervlakte waar WLAN-dekking gewenst is. Klanten profiteren zo van absolute kostenzekerheid en hebben geen hoge initiële investeringen nodig.

 

 

Schaalbaar dankzij LANCOM Management Cloud

 

Ook wat betreft de management-software vertrouwt Whyless voor honderd procent op LANCOM. Configuratie, beheer, onderhoud en security van de draadloze netwerken worden in hoge mate geautomatiseerd via de LANCOM Management Cloud (LMC), die fungeert als centrale besturingsinstantie. Dankzij Software-defined Networking (SDN) kunnen voorheen langdurige configuratiewerkzaamheden aan WLAN access points met slechts enkele muisklikken worden afgerond. Bovendien bieden de intuïtieve gebruikersinterface van de LMC en een speciaal security- en compliance-dashboard complete overzicht en controle van de belangrijkste netwerk-security-functies.

 

Met deze schaalbare oplossing kan Whyless zijn WLAN-diensten voor organisaties van elke omvang aanbieden; zowel voor kleine, grote als enterprise omgevingen. Whyless bedient het hele spectrum aan branches: van overheid, onderwijs en gezondheidszorg tot horeca en industrie.

 

 

Gratis-check voor draadloze netwerken

 

Als eerste MSP-partner van LANCOM in Nederland is Whyless de pionier voor een toekomstgericht servicemodel dat nieuwe mogelijkheden biedt voor LANCOM-partners: Het servicemodel vormt de basis voor langdurige klantrelaties, die, in tegenstelling tot eenmalige hardware-aankopen, terugkerende inkomsten genereren.

 

Eindklanten profiteren van een ononderbroken beschikbaar WLAN-netwerk door deze volledig uit te besteden en zo bovendien te besparen op hun eigen middelen. Whyless biedt organisaties de kans hun WLAN gratis aan een ‘health check’ te onderwerpen en zo kennis te maken met de dienstverlening van het bedrijf.

 

“De samenwerking tussen Whyless en LANCOM biedt klanten betrouwbare en veilige connectiviteit”, aldus Ferran Menning, algemeen directeur van Whyless. “De combinatie van high-end netwerkproducten met de professionele en persoonlijke service van WiFi-experts geeft Whyless een voorsprong op de Nederlandse WiFi-as-a-Service-markt. LANCOM en Whyless: gedreven door technologie, servicegericht en persoonlijk verbonden.”

 

“We zijn verheugd om met Whyless een ervaren team van eersteklas WLAN-experts voor ons partnernetwerk in Nederland te hebben gevonden”, aldus Michael Grundl, Vice President Sales International bij LANCOM Systems. “Met Whyless als Managed Services Provider aan hun zijde profiteren LANCOM-klanten van een volstrekt zorgeloos gebruik van hun WLAN-infrastructuur.”

 

 

Achtergrond Whyless:

 

Whyless is expert op het gebied van WiFi netwerken. Met high-end producten, meetapparatuur, monitoring en jarenlange expertise biedt Whyless de best passende WiFi oplossing voor elke omgeving.

Connect More betekent voor Whyless dat persoonlijk contact en technologische mogelijkheden altijd samengaan. Whyless verbindt uw verwachtingen met haar service. Een optimaal functionerende WiFi omgeving: daar staat Whyless voor. Met minder neemt Whyless geen genoegen.

Whyless ontwerpt, configureert en onderhoudt hoogwaardige WiFi netwerken. Op het snijvlak van natuurkunde en automatiseren, komt de juiste afstemming van de WiFi omgeving heel nauw. Ingericht op de behoeften van uw organisatie én schaalbaarheid zijn daarbij altijd het uitgangspunt.

 

 

Over LANCOM Systems:

 

LANCOM Systems GmbH is een leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het portfolio bevat hardware (WAN, LAN, WLAN, Firewalls), virtuele netwerkcomponenten en cloud-gebaseerd software-defined networking (SDN). De ontwikkeling en productie van software en hardware vinden voornamelijk plaats in Duitsland, evenals de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt veel aandacht aan betrouwbaarheid en veiligheid. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van ‘achterdeuren’ en is lid van “IT Security Made in Germany”, een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken.

LANCOM werd opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn onder meer mkb, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

 

 

Perscontact:

Caroline Rixen

LANCOM Systems GmbH

Telefon: +49 2405 49936-398

Mobil: +49 174 3469170

press@lancom.eu

www.lancom-systems.com